Om oss

Ny eiergruppe, utvidet markedsområde

I 2021 overtok Herde Kompositt driften ved fabrikken i Ølve med rundt 50 ansatte fra det internasjonale konsernet Palfinger. Bak satsingen står fire gründere med lang erfaring fra fabrikken, men også med erfaring fra havbruksbransjen som blir et av de nye satsingsområdene for firmaet.

Herde Kompositt bygger videre på en etablert og verdensledende fagkompetanse innen kompositt. Produksjonsanlegget er over 50 år og har produsert livbåter under merkenavnene Bjørke Båtbyggeri, Harding, Schat-Harding og Palfinger gjennom alle disse årene.

Fabrikken i Ølve er i dag verdensledende på komposittproduksjon. Herde Kompositt har som mål å videreutvikle og styrke denne kompetansen. Fra å produsere livbåter og tenderbåter, utvides markedsområdet nå til både marin, havbruk, energi, bygg og industri.

Produksjonsanlegget i Ølve

Fabrikken ligger ved Hardangerfjorden sør for Bergen og har et produksjonsareal på hele 5 500 m2. Det utvendige arealet på 26 000 m2 omfatter en 70 meter kaifront.

Livbåtproduksjonen vår er sertifisert iht. MED-B/D.

Vi er også sertifisert for ISO 9001:2015 (kvalitetsledelse) og ISO 14001:2015 (miljøledelse).

Fabrikken har jobbet iht. LEAN-prinsippene de siste 10 årene.

Foto: Thomas Morel

Eiergruppe med solid kompetanse og erfaring

Fremtidige oppdragsgivere og samarbeidspartnere vil fortsatt dra nytte av fabrikkens spesialkompetanse på komposittproduksjon. Den nye eiergruppen har til sammen 114 års fartstid på fabrikken, har bred bransjekunnskap og inngående markedskompetanse. Eierne har sterke ambisjoner om vekst og planene omfatter økt bemanning og etablering i nye markeder. Herde Kompositt skal være en sterk bidragsyter til et levende og bærekraftig lokalmiljø.

Fra venstre: Svenn Idar Nordtveit, Kim Røssland, Kristine Moldenhauer Biseth og Arvid Skogseide. Foto: Eirin Pedersen

Fra venstre: Svenn Idar Nordtveit, Kim Røssland, Kristine Moldenhauer Biseth og Arvid Skogseide

Meld deg på vårt nyhetsbrev