Herde Kompositt inngår samarbeid med Hydrolift

Herde Kompositt AS har 17.november 2021 signert samarbeidsavtale med Hydrolift AS. Avtalen omhandler produksjon i tillegg til samarbeid rundt utvikling, design og produktutvikling.

Hydrolift øker satsingen internasjonalt med fokus på norsk kvalitet

Hydrolift er en anerkjent og ledende aktør innenfor utvikling og produksjon av fritidsbåter og profesjonelle skøyter der design, ytelse og funksjon står sentralt. Med base i Fredrikstad, er Hydrolift en del av Eker Group som eier en unik samling av innovative high-end bedrifter og dynamiske startups med internasjonal tilnærming.

Med en stadig voksende kundegruppe som setter høye krav til kvalitet, ytelse og ny teknologi er vi avhengige å ha kunnskapsrike og fremtidsrettede leverandører. Dette er nødvendig for å imøtekomme de forventninger som til enhver tid stilles av våre kunder og oppdragsgivere.

Bård Eker, CEO i Hydrolift og Eker Group

Hydrolift X-32 S Foto Fredrik Helliesen 2021
Hydrolift X-32 S Foto Fredrik Helliesen 2021

Herde Kompositt – et nytt industrieventyr i Ølve

Gjennom 50 år har fabrikken i Ølve, Kvinnherad produsert livbåter. I april 2021 overtok Herde Kompositt driften av fabrikken fra Palfinger Marine Safety. Herde Kompositt eies av fire medlemmer fra den tidligere fabrikkledelsen. Fabrikken har i dag 64 ansatte.

Herde Kompositt, Ølve, Kvinnherad Foto: Thomas Morel

Herde Kompositt har som mål at fabrikkens lange erfaring og unike kunnskap om kompositt skal kunne tilbys til andre bransjer enn kun livbåter. Å få videreutvikle kompetansen og vise at norsk produksjon er konkurransedyktig er viktig for Herde, som ønsker å bidra til et levende og bærekraftig lokalmiljø.

Med denne samarbeidsavtalen kommer norsk kvalitet i høysete. Vi er opptatt av å produsere norske kvalitetsprodukter og da er det inspirerende å få samarbeide med Hydrolift, som leverer norske båter av høy standard. Dette vil bli et fruktbart samarbeid, både når det gjelder produksjon, men også utviklingssamarbeid på innovative og bærekraftige prosjekter.

Kim Røssland, CEO i Herde Kompositt